IMG_4605

Oprichter Lindsay van der Looij over hoe zij het allemaal beheert

LINDSAY VAN DER LOOIJ over hoe zij het allemaal regelt
“Een nieuwe betekenis geven aan multitasken.”
We hebben allemaal hetzelfde aantal uren per dag als Lindsay van der Looij, maar je kunt gerust zeggen dat ze haar tijd optimaal benut. We wilden weten hoe ze dit allemaal kan doen, dus namen we contact op met een beroemde huidexpert, ondernemer en oprichter van LABAREAU en BLOY Institute om erachter te komen hoe zij elke rol in een tijdsbestek van 24 uur beheert. Met een schoonheidsimperium onder haar riem bewijst ze dat vastberadenheid en hard werken grote vruchten afwerpen.
Hoe ziet jouw ochtend eruit en hoe geef jij prioriteit aan waar je elke dag aan gaat werken?
Lindsay: Op een gewone dag word ik om 6.45 uur wakker voor mijn training om 8.00 uur. Daarna begin ik met een selderiesap om mijn lichaam te ontgiften. Mijn vroege ochtenden besteed ik aan het beantwoorden van sms’jes en e-mails. Meestal ga ik uiterlijk om 9.00 uur de deur uit. Op weg naar kantoor voer ik 's ochtends telefonisch een check-in uit met mijn team om alles te bespreken wat mijn feedback of goedkeuring nodig heeft, en vanaf daar gaat mijn werkdag verder . Een groot deel van mijn dag besteed ik meestal aan vergaderingen, het fotograferen van content of onderweg bij het bezoeken van leveranciers. Er bestaat eigenlijk niet zoiets als een gemiddelde dag.
Heeft u organisatorische methoden waar u bij zweert?
Lindsay: Bij mij thuis is alles supergeorganiseerd: tot op de minuut microbeheerd. Ik leg mijn kleren de avond ervoor klaar, dus als ik wakker word, heb ik mijn outfit en mijn huidverzorging klaar voor gebruik. Gelukkig is alles wat ik doe redelijk dichtbij in Amsterdam. Ik probeer alles zo lokaal mogelijk te houden en zorg ervoor dat ik voldoende tijd besteed aan de dingen die ik echt wil doen en zo efficiënt mogelijk werk. Omdat ik vaak reis voor mijn werk, hou ik ervan om een ​​vaste routine aan te houden als ik thuis in Amsterdam ben.

Vind jij jezelf wel eens stressvol? En zo ja, hoe kom je uit de problemen?
Lindsay: Er zijn zeker momenten waarop ik me gestrest voel, dat hoort bij het ondernemerschap. Maar eerlijk gezegd ben ik een beetje het tegenovergestelde. Ik houd ervan om scherp te zijn. Ik hou van een uitdaging en ik merk dat ik goed gedij in chaos. Dit jaar werd ik zeker op de proef gesteld, misschien wel het meest dat ik ooit ben geweest, door al deze verantwoordelijkheden op me te nemen. Ik begon mijn merk LABAREAU op te bouwen terwijl de economie zich nog aan het herstellen was van de pandemie, en daarnaast runde ik mijn huidkliniek te midden van de groeiende concurrentie. Maar als ik er aan de andere kant uit kom en weet dat ik het kan, is dat altijd een geweldig gevoel. Ik denk dat mensen verrast zouden zijn als ze zouden weten dat, ook al ben ik altijd erg druk met honderd dingen tegelijk, de meeste dagen ongelooflijk rustig en onder controle zijn. Het afgelopen jaar heb ik meditatie ontdekt, waardoor ik in stressvolle tijden mindful kan blijven.
Wat is je beste advies voor mensen die een soortgelijke carrière als de jouwe willen nastreven?
Lindsay: Draag altijd de gedachte bij je dat geen enkele baan te klein is, ongeacht je functietitel of hoeveel je denkt te weten. Je kunt niet alleen succesvol zijn, dus word echt goed in samenwerken en goed communiceren met anderen. Wees eigenaar van je fouten, want je zult ze maken, dus probeer ervan te leren. Sta open voor het ontvangen van eerlijke feedback, ook al is deze negatief.
Met welke projecten ben je nog meer bezig en wat kunnen we in de toekomst van je verwachten?
Lindsay: We hebben echt opwindende nieuwe lanceringen in de pijplijn en ik zal degene zijn die de details zal delen als de tijd daar is.