Can you over-exfoliate your skin?

Kan je je huid te veel exfolieren?

Het gebruik van een chemische exfoliant geeft de meest indrukwekkende resultaten in de categorie van thuisbehandelingen. Naast je SPF is dit het product met de grootste impact op je huid. Echter, kun je te veel exfoliëren? En wat gebeurt er als je te veel exfolieert? Dit kan worden voorkomen. Bijvoorbeeld, als je niet genoeg hebt onderzocht om de exfoliant te vinden die bij je huid past. Het is belangrijk om te onderzoeken welke sterkte AHA-exfoliant geschikt is voor jou.

Als je een milde maar effectieve exfoliant gebruikt zoals aangegeven op het product, zul je indrukwekkende resultaten zien van exfoliatie zonder je huid te irriteren. Hier is alles wat je moet weten over het veilig exfoliëren van je huid.

Het belang van een milde exfoliant:

Zacht zijn voor je huid betekent: producten zonder irriterende ingrediënten, zoals grote hoeveelheden agressieve scrubs of menthol die je huid prikkelt.

Zacht zijn voor je huid betekent ook dat een formule huidverzachtende ingrediënten moet bevatten om je huid kalm en gezond te houden terwijl je exfoliant zijn werk doet. Voorbeelden van huidverzachtende ingrediënten zijn glycolzuur, pentyleenglycol, melkzuur. Deze zuren zijn verwerkt in onze peeling. Een exfoliant hoeft niet extreem sterk te zijn om effectief te zijn. Integendeel, als ze goed zijn geformuleerd, zouden exfoliërende zuren kalmerend moeten zijn voor je huid.

Wat als je een gevoelige huid hebt? Is het dan nog steeds verstandig om een exfoliant te gebruiken? Ja, zeker weten. In het geval van een gevoelige huid is The AHA Peel een geschikte keuze, omdat AHA van nature kalmerende eigenschappen heeft. Maar voordat we hier verder op ingaan, moeten we nog een punt maken:

Voorkom een geïrriteerde huid en vermijd agressieve scrubs:

Als je een scrub gebruikt die ruw aanvoelt, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan. Harde scrubs kunnen je huidbarrière beschadigen, waardoor je huid uiteindelijk zwakker wordt.

Onderzoek toont aan dat scrubs niet zo effectief zijn als exfolianten; ze hydrateren je huid minder (ja, je leest het goed: exfolianten kunnen je huid een hydratatieboost geven) en zijn minder effectief in het verminderen van puistjes, rimpels en huidverkleuringen.

Verhoog je resultaten:

Door onze  AHA Peel te combineren met onze Toner en  Day Formula, kun je je resultaten naar nieuwe hoogten tillen. Deze producten werken harmonieus samen om je huid de ultieme boost te geven die het nodig heeft. Begin met The Toner  om de huid voor te bereiden op alle volgende stappen in de routine, The AHA Peel exfolieert, verwijdert dode huidcellen en bereidt je huid voor op verbeterde opname. Volg dit opnieuw met onze Toner om de pH-waarden in evenwicht te brengen en poriën te verkleinen, waardoor de perfecte omgeving ontstaat voor je huid om de voordelen van de Day Formula op te nemen. Geformuleerd met drie moleculaire gewichten van hyaluronzuur, kunnen de moleculen elk huidlaag bereiken, waar het zorgt voor een gehydrateerde huid. Een huid met een tekort aan hyaluronzuur resulteert in hangende contouren, een doffe huidskleur en vergrote poriën. En je kunt de Day Formula ook over je ogen gebruiken! Dus je hebt geen extra oogcrème nodig.

Samen zorgen deze producten ervoor dat essentiële ingrediënten dieper in je huid doordringen, waardoor hun effectiviteit wordt gemaximaliseerd.

Is de pH-waarde belangrijk voor chemische peelings?:

Naast het selecteren van een milde formule met huidverzachtende ingrediënten, is de pH-waarde van je chemische exfoliant cruciaal. Het kan de formule maken of breken en heeft een aanzienlijke invloed op de reactie van je huid. Voor AHA-exfolianten is de optimale pH-waarde voor veilig en effectief gebruik tussen 3 en 4. Het gebruik van een zeer zure (lagere pH-waarden) of zeer alkalische (een pH-waarde van 8 of hoger) product kan aanzienlijke verstoring van je huidbarrière veroorzaken. Zo kunnen sommige chemische exfolianten op de markt problematisch zijn voor je huid.

Hoe gebruik ik het?:

Om The AHA Peel  te gebruiken, begin je met het aanbrengen ervan een keer per week en verhoog je geleidelijk de frequentie tot 3 / 5 keer per week zoals verdragen. Breng The AHA Peel  aan op een schone, droge huid. Het is belangrijk dat de huid schoon is. Breng twee pompen van de peel aan en verdeel gelijkmatig over de huid en rond de ogen. LaatThe AHA Peel  10 minuten intrekken en spoel af met lauw water. Breng 's ochtends of 's avonds aan. In het begin kun je een tintelend gevoel en wat roodheid ervaren, dus bouw het gebruik van het product geleidelijk op.

Maar waarom kiezen voor de AHA-peeling?:

Ontwikkeld met een duidelijke visie in gedachten, heeft onze  AHA Peel een perfect uitgebalanceerde formulering, ontworpen om de typische tekortkomingen te overwinnen die worden gevonden in tal van exfoliërende producten. Met begrip voor de noodzaak van een peeling die efficiëntie combineert met zachtheid, heeft onze oprichter Lindsay van der Looij The AHA Peel. gecreëerd. Ze heeft niet alleen jarenlang onderzoek gedaan om de perfecte balans te vinden tussen ingrediënten en de beste resultaten, maar ze heeft ook vele jaren behandelingen uitgevoerd in haar huidklinieken, daarom wist ze precies wat er nodig was om de meest perfecte exfoliant te creëren. De geheime formule met verschillende zuren maakt The AHA Peel  zo uniek en perfect!

Beschadigt een chemische exfoliant je huidbarrière?:

Studies tonen aan dat goed geformuleerde AHA's de huidbarrière niet beschadigen. In plaats daarvan voorkomt exfoliatie dat dode huidcellen aan het huidoppervlak blijven plakken, waardoor ze natuurlijk van je huid kunnen afschilferen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat het aanbrengen van AHA's de gezondheid van je huidbarrière kan versterken.

Dat gezegd hebbende, als het product niet goed is geformuleerd zoals hierboven vermeld, is dat een waarschuwingssignaal. Een reactie van een gevoelige huid is mogelijk.